• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Румен Гечев: Програма минимум – 4 депутата от 15 МИР Плевен

Румен Гечев: Програма минимум – 4 депутата от 15 МИР Плевен

/КРОСС/Интервю на КРОСС с Румен Гечев, водач на листата на Коалиция „БСП - лява България" за 15 МИР Плевен

Г-н Гечев, водите листата на БСП - ляв България в избирателен район - Плевен. Там се борите за гласовете на избирателите заедно с Румен Петков, бивш ваш съпартиец, сега - водач на листата на АБВ в района. Как се чувствате в тази ситуация?

Чувствам се отлично в родния си край. В кампанията не се занимавам с Румен Петков и АБВ, тъй като моята задача, и на моите колеги в листата, е да убедим избирателите в целите на нашата програма, в това, което ние предлагаме, какво добро за хората предлагаме. Тоест в никакъв случай аз не гледам на нещата като битка с когото и да било на лична основа. Изборите са принципни, така че се борим за гласовете на нашите съграждани от избирателния район.

Вие сте родом от региона. Това помага ли ви в някаква степен в общуването с хората?

Изключително помага. Навсякъде моето обръщение към избирателите и „Скъпи земляци", тъй като аз съм роден и съм израснал тука, в Плевенския край, и това е мое огромно предимство. Винаги хората по-добре приемат някой, който е израснал в тяхната страна. Познавам тука всяка тревичка, дето се казва, в района, а и на мен ми е много приятно да разговарям с моите земляци, да споделям по-откровено. Така че това определено е голямо предимство.

Какви са проблемите на жителите на Плевен и региона, за чиито разрешаване бихте работили като народен представител?

Оказва се, че стратегията, която предприехме с националните проекти се преплита с интереса на Плевен, за щастие бих казал в този случай - това са трите големи проекта: „Белене", който е на територията на Плевен; „Южен поток" (тръбата минава през седем общини в Плевенски окръг); и третият голям проект е продължението на магистрала „Хемус" през Ябланица, тука през Плевенската община към Варна. И има четвърти, един голям проблем, повече го считат за местен, но той е и национален, това е да се даде самостоятелност на Военновъздушното училище в Долна Митрополия, където да разширят и подготовката на летци за гражданска авиация, което също би могло да съживи региона и да даде и плюсове за страната в областта на този специфичен транспорт, който има голямо бъдеще.

Това са трите големи национални проекта и Военното училище в Долна Митрополия. И, разбира се, по малките села в Плевенска област, които обикаляме денонощно с моите приятели и колеги от листата и симпатизанти - това са проблемите на земеделието, тъй като нашият край е плодороден. Хората ги вълнуват проблеми с окрупняването на земята, възможности за възстановяване или за (...) в кооперации, възможности за продажба на продукцията, финансиране на обновлението на селскостопански инвентар... Така че и проблемите на земеделието много вълнуват хората тук.

Всичко това, което казвате, успяхте ли да го обясните и на избирателите си, а и на хората, които не са от твърдия електорат на БСП, за да ги убедите да гласуват за вас?

Мисля, че с другите членове на листата и с приятели и симпатизанти, с които провеждаме кампанията, успяваме и това личи по реакцията на хората. Навсякъде хората са добронамерени, някъде са по-критични, бих казал за наша радост. Има и хора, които са недоволни, съвсем основателно, от това, което става в България 25 години, и от това, че децата ни отиват в чужбина, обедняват тука селищата, и битовата престъпност, която расте 25 години. хората имат и сериозни проблеми и са станали по-взискателни. Аз сравнявам с парламентарните избори 1994 година, когато, между впрочем, същото участвах в Плевенския край, бях втори в листата тогава, и някои от проблемите са натрупани и са станали буквално нетърпими за някои отделни селища - да кажем битова престъпност или това, че почти няма млади хора. Проблемите са сериозни и затова хората задават въпроси, правят предложения, предполагам, че и към кандидатите от другите партии. „

Казвате, че хората са станали по-критични. Това означава ли, че вие трябва да сте по-отговорни?

Абсолютно. Тъй като сме земляци тука, това са хора, които ние ще трябва да гледаме в очите като се върнем след няколко седмици и месеци и да им кажем какво от това, което сме поели като ангажименти, сме успели да осъществим. Така че разбира се, че трябва да сме отговорни.

Как оценявате кампанията? Остават десетина дни до изборите? Има ли напрежение, повишена емоционалност?

Емоциите се повишават. Отначало кампанията беше вяла, бих казал. Това не беше голяма изненада, но не беше много приятна новина. Но мисля, че тука за малко повече от две седмици успяхме да вдигнем тонуса на хората. Виждам, че и повече хора идват на срещите, стават по-активни с предложения. Определено се забелязва повишение на интереса. В крайна сметка ние сме тези - кандидатите от различните партии, чието задължение е да привлечен интересът на избирателите с интересни идеи и решения на техните проблеми.

Колко депутати в 43-ото НС от вашия регион смятате за успех?

Програма минимум - 4 депутата. Колкото повече, толкова по-добре. Това ще покаже доколко сме си свършили работата при общуването с избирателите.

Успех! 

Запознайте се с водачите на листи на БСП - лява България:

Жельо Бойчев http://www.cross.bg/sofiya-politika-kampaniya-1430568.html#axzz3DZNGobHA

Кирил Добрев http://www.cross.bg/listata-gerb-proekti-1430731.html#axzz3DZNGobHA

Проф. Христо Белоев - http://www.cross.bg/ryse-bulgariya-obrazovanie-1430886.html#axzz3DZNGobHA

Валери Жаблянов - http://www.cross.bg/bulgariya-pernik-hora-1431043.html#axzz3DZNGobHA

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.