• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Емил Райнов: Хората не искат много - хляб, работа, децата им да учат, бащите и майките им да се лекуват

Емил Райнов: Хората не искат много - хляб, работа, децата им да учат, бащите и майките им да се лекуват

/КРОСС/Емил Райнов, водач на листата на Коалиция "БСП - лява България" в Монтана, пред ИА КРОСС

Г-н Райнов, водач сте на листата на БСП - Лява България в Монтана- регион, в който хората очакват много, след като години бяха забравени. Това прави ли кампанията ви трудна? Успявате ли да спечелите доверието на хората, които са го загубили заради нищетата там?

Лесна кампания няма никъде. Естествено, като водач на листата, както и всички останали колеги, имаме голяма отговорност към хората. За този регион има какво да се направи. Има какво да се направи. А хората, в края на краищата, на всички срещи, които провеждаме, не искат чак толкова много. Хората искат едни нормални човешки неща - искат хляб, искат работа, искат да знаят, че децата им имат къде да учат, че има техните бащи и майки къде да се лекуват. Ние трябва да го направим това. И наистина БСП е единствената социална партия, която винаги е защитавала интересите на хората.

Правили сме го. Давам един пример - през миналата година успяхме да вкараме в програмата „Транспорт и пътна инфраструктура" изграждането на пътя, който трябва да съживи един мост - Дунав мост 2, Монтана-Враца-Ботевград и да се включи надолу към Кулата. В момента ситуацията е такава, че има Дунав мост, има почти изградено околовръстно край Враца и когато всички имаха очакванията в следващия програмен период това да се случи, служебният премиер вероятно реши да накаже отново Северозапада и извади този проект от осигурените европейски пари, за да не се случи.

Кои са приоритетните за вас проблеми в този регион, на които ще търсете решение чрез законодателни инициативи като депутат в новия парламент?

Законодателното решение, коментирали сме го и тук и отдавна е коментирано, мисля, че сега вече наистина му е дошло времето - да се изгради една агенция, която именно с това да се занимава, с проблемите на Северозапада. Да има нови работни места, да има отново предприятия, които да работят - с всички тези проблеми, които тук са прекалено изострени, в този регион - Враца, Монтана, Видин, тези проблеми, които са изостанали. Не напразно Монтана се води регионът с най-тежки демографски показатели, с най-голям процент безработица, с най-голям процент заболеваемост.

Има какво да се направи!

Тази агенция на чие подчинение е най-добре да бъде?

Това е въпрос от тук нататък на обосновка къде ще бъде, но най-добри би било да бъде към Министерски съвет.

Притеснява ли ви това, че местни леви привърженици се отцепиха от БСП и се присъединиха към АБВ? Това кара ли ви да бъдете по креативни в предизборната кампания, за да спечелите повече гласове?

Не бих искал да се връщам към миналото, към това, което се е случвало в региона - кой, защо, какво и т.н., в края на краищата БСП води една позитивна кампания. Хората наистина имат надежда. Имат надежда и знаят, че именно БСП е тази, която може да направи нещо за тях.

Всъщност това е нещо, което сме правили и в миналото. Били сме и в опозиция, и в управление. Хората много добре знаят кой вдигна детските и т.н.

Да, водим креативна кампания. Може би това не е точният термин. За разлика от другите, нашите опоненти, които залагат на билбордове, обръщения през медиите, ние правим това, в което винаги сме били силни - срещи с хората, срещи очи в очи, да си стиснем ръцете. Така се носи отговорност - когато видиш човека в очите, когато го погледнеш, тогава знаеш как стоят нещата.

Г-н Райнов, преди разпускането на НС заявихте: Това НС започна и ще приключи своята дейност със здравеопазването. Смятате ли, че и следващия парламент ще започне и ще завърши здравеопазването без да бъдат приключени основни промени в сферата или вярвате, че следващият кабинет и парламент ще имат шанса да завършат реформата в здравеопазването?

Да, 42-рия парламент приключи с темата за здравеопазването. Тогава бях лошият пророк, който предсказа, че следващият парламент, тоест този, 43-ият, ще започне с проблемите в здравеопазването, но тайничко се надявах, проявих оптимизъм поне да не приключи с темата здравеопазване. Тоест в бъдещия парламент наистина трябва да се постигне един строг обществен, политически, професионален консенсус дори за да решим проблемите в здравеопазването, които толкова са наболели, че вече няма накъде да се отстъпва. Няма накъде да се отстъпва. Вярвам в разума на всички политически партии. Това е кауза, около която всички можем да се обединим - здравеопазването. Това е нещо, което касае всеки български гражданин.

Благодаря. И успех!

Запознайте се с водачите на листи на БСП - лява България: Жельо БойчевКирил Добрев,  проф. Христо БелоевВалери ЖабляновРумен ГечевГеорги Търновалийски, Иван Иванов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.